Oltóanyagok

Mediterrán és távoli egzotikus országokba egyre többen jutnak el az év szinte bármely időszakában. Gyönyörű, különleges tájak, trópusi, sivatagi, tengeri, vagy akár magaslati környezet, különleges kultúrák várják Önöket is.

A legtöbb egzotikus úti célpont a fejlődő világ országaiban helyezkedik el, ahol az európai normáktól eltérő egészségügyi környezettel találkozhatnak. A vízrendszer fertőtlenítése, a csatornahálózat hiánya, a trópusi rovarok csípése, vagy akár a helyi lakosok, számos fertőzést adhatnak át.

Az országok járványügyi helyzete alapján az Egészségügyi Világszervezet (WHO) évente jelenteti meg az International Travel and Health kézikönyvet, mely a fertőző betegségekkel illetve az utazásokkal kapcsolatos kötelezően előírt és ajánlott védőoltásokat területenként részletezi.  A CDC (Centers for Diseases Control and Prevention) és az Országos Epidemiológiai Központ szakmai javaslatai alapján, az előírt jogszabályok figyelembevételével szerezhetők be az oltóanyagok, melyeket az orvosi rendelőkben, nemzetközi oltóközpontokban oltják be.  

Talán Ön is tervez a jövőben olyan utazást, ami előtt időben érdemes tájékozódni a helyi higiénés viszonyokról, fertőzés veszélyekről. Ha Ön megfelelő gyógyszerekkel, oltásokkal felkészül az utazásra, az élményeit nem ronthatják el fertőzések, betegségek.

Alábbiakban az utazási betegségeket soroljuk fel, melyek megelőzéséhez beszerezhetjük Önnek a szükséges oltóanyagot, akár magyar, akár külföldi vakcináról van szó. 

Utazási betegségek

Utazással kapcsolatos védőoltások

Egyéb oltások

Bővebb információért kérem keresse fel munkatársainkat telefonon vagy e-mailen.

A védőoltásokról bővebben az alábbi oldalon tájékozódhat!