Bryophyllum

A koraszülés gyakorisága és rizikófaktorai:

Magyarországon a koraszülés gyakorisága 9% körül mozog, ami valamivel magasabb mint az európai átlag. Tehát évente mintegy 9-10000 baba születik a betöltött 37. hét előtt. A teljesség igénye nélkül a következő rizikófaktorokat említhetjük meg: dohányzás, alkoholfogyasztás, fertőzések, a szülő nő viszonylag magas kora, ikerterhesség, stb.

A koraszülés veszélyei:

A koraszülött gyermekek szervei éretlenebbek. Az ilyen gyerekeknél (minél korábban születnek annál fokozottabban) nagyobb a valószínűsége valamilyen károsodás ill. szövődmény kialakulásának, mint pl.: hallás-, vagy látáskárosodás, anyagcserebetegségek, mint pl.: diabetes, idegrendszeri problémák stb.

A koraszülés gyógyszeres kezelése:

A hagyományos orvostudomány a koraszülések megelőzésére úgynevezett tokolítikumokat használ, melyek a méhaktivitást gyógyszeresen visszaszorítják ill. megszüntetik. A kémiai tokolítikumok elterjedése azonban sajnos nem csökkentette szignifikánsan a koraszülések számát és gyakoriságát. A két legtöbbet használt hatóanyaga a fenoterol és atosiban, amelyek azonban sok negatív mellékhatással rendelkeznek.

Alternatív módszerek:

Különlegesen jó eredmények érhetők el a Bryophyllum nevű fitofarmakonnal amely a Madagaszkáron, Nyugat-Afrikában és Indiában honos Kalanchoe pinnata növény vizes kivonatából készül.

A Bryophyllum használatával a koraszülés gyakorisága kb. 1,5-2%ra csökkenthető.

A Bryophyllum a Weleda cég által gyártott fitofarmakon (növényi alapú gyógyszer) amely dilutio (oldat) ill. trituratio (por) gyógyszerformákban kapható.

Egyedüli kezelés esetén az adagolás kb. 5X20 csepp ill. 5X1 késhegynyi por naponta. Akut esetekben 1-2 óránként is szedhető, természetesen megfelelő ágynyugalom mellett.

A Bryophyllum alkalmazásáról bővebben az alábbi oldalon tájékozódhat! Rendelésért és egyéb információért kérem keresse fel munkatársainkat telefonon vagy e-mailen.