Edward Bach is homeopata orvosként kezdte pályafutását, terápiás módszerét az 1930-as években dolgozta ki. Módszerének lényege a homeopátia magasabb rezgésre való felemelése és lényeges leegyszerűsítése. Míg a homeopátia, szinte végtelen számú szerrel dolgozik, addig a Bach virágterápia 38 archetipikus, vagyis ősi lelki problémára kínál gyógyírt. Ebből a 38 lelki típusból kell kiválasztanunk a számunkra szükséges gyógyszert.

Edward Bach is, a hasonló a hasonlót gyógyítja elvet alkalmazta, de továbbvitte a gondolat menetet és azt hirdette, hogy a betegség az a hasonló, ami a hasonló lelki problémát orvosolni képes. Ha a betegség a segítségünkre siet, hogy felhívja a figyelmünket lelki tévedésünkre, akkor a betegség, mindjárt gyógyszerré válik a kezünkben. A gyógyszer, pedig addig kell, amíg a problémát magunkban fel nem oldjuk.

 

Árak:
Stock Bottles  20ml 2 650.- Ft
Rescue cseppek  10ml 2 950.- Ft
  20ml 4 400.- Ft
Rescue spray 20ml 4 400.- Ft
Rescue krém 30g 2 700.- Ft
  50g 3 500.- Ft
Bach virág szett    88 000.- Ft
Bach virág szett fadobozban   106 000.- Ft

A hasonlót a hasonlóval elv lényege, azon a szellemi törvényen - ezt a törvényt megtaláljuk a fizikában is - alapul, hogy ha egy rezgés egy azonos frekvenciájú, de ellentétes fázisú rezgéssel találkozik, a két rezgés semlegesíti egymást.

Érthetőbben: A lelki problémám képvisel egy bizonyos rezgést, a megfelelő Bach virágterápiás gyógyszereket kiválasztva - egyszerre több szert is kiválasztunk egy kezelés alkalmával - létrejön egy a lelki problémával ellentétes fázisban dolgozó kioltó rezgés, ami segít a probléma okait helyre tenni.

Gyógyszertárunkon keresztül kizárólag az eredeti angol Bach virág esszenciák szerezhetők be.