Egyedi méltányosság

Amennyiben Ön az OEP-től támogatást kap vagy kapott külföldi gyógyszerére és eddig nem tudta, hogy hol tudja a leggyorsabban és a legkedvezőbb áron beszerezni, akkor most jó helyen jár! Cégünk minden az OEP által támogatott egyedi importos terméket be tud szerezni!

Az egyedi méltányosság elbírálásának menete:

Az egyedi méltányossági eljárást a biztosított indítja el.

Első lépésben a kezelőorvos a megfelelő indoklással kikéri a gyógyszerfelügyeleti hatóság (GYEMSZI) szakmai véleményét (ill. engedélyét) arról, hogy az adott külföldi gyógyszer magyarországi alkalmazása szakmai szempontból indokolt-e. Ez az elbírálás pl. azt jelenti, hogy van-e olyan magyarországi gyógyszer amivel a külföldi mégis helyettesíthető lehetne, vagy pl. nincs-e a gyógyszer valamilyen külföldi tiltólistán esetleges mellékhatások miatt.

Ha mindezt a GYEMSZI pozitívan elbírálta, akkor kerülhet a kérelem az OEP-hez. Az OEP-nél már arról születik döntés, hogy a gyógyszerre adható-e egészségpénztári támogatás, és ha igen akkor milyen mértékben. Ha az OEP ezt pozitívan bírálja el, akkor a vényen rögzítik a támogatás mértékét. A vényt visszajuttatják a beteghez, aki ezután a gyógyszert minden olyan gyógyszertárban beszerezheti, amelyik foglalkozik külföldi gyógyszerek beszerzésével és erre a tevékenységre az OEP-pel szerződése van.

Kérjük a kérelmen tüntesse fel, hogy gyógyszerét az Európa Gyógyszertárban szeretné beszerezni! Köszönjük!

Abban az esetben, ha az OEP támogatását a szükséges gyógyszerre nem kapta meg, még fontosabb, hogy milyen áron kapja meg a terméket! Minden esetben törekszünk a legjobb árakat biztosítani vásárlóink számára. Naprakész információs rendszerünk segítségével, mind az árról, mind a szállítás idejéről azonnali pontos választ tudunk adni.

Gyógyszertárunk rendelkezik a megfelelő OEP szerződéssel, ami feljogosítja az egyedi méltányossági alapon támogatott egyedi importos gyógyszerek beszerzésére, kiadására és elszámolására!

Keresse gyógyszerészeinket bizalommal!